Wil je graag een geveltuin, maar heb je geen groene vingers of tijd? Geen probleem. Wij doen het graag voor je! Een kleine investering die het dubbel en dwars waard gaat zijn. Of zoals Audrey Hepburn het zegt: To plant a garden, is to believe in tomorrow!

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Geef je wensen en adres door in het formulier hieronder;

 2. We komen zsm bij je terug met een reactie en prijsopgave;

 3. We komen de geveltuin aanleggen en voeren zand en stenen af;

 4. Vervolgens kan het grote genieten beginnen!

Wat mag dat kosten?
De aanleg + tuinaarde + afvoeren van zand en stenen kan vanaf €45 per strekkende meter. En voor beplanting kun je bij een gemiddelde geveltuin van 4 meter al een heel eind komen met €100. Dit kunnen we uiteraard ook voor je verzorgen.

Vul onderstaand formulier in en we komen binnen een dag bij je terug!

WIJ LEGGEN 'M VOOR JE AAN

Wil je zo'n toffe geveltuin in Rotterdam? Neem dan contact met ons op!

Foto 3.jpg
Annick Beukers - Henegouwerlaan - after.
Geveltuin Showroom - Rakstraat Rotterdam
 

Je wilt graag zelf aan de slag gaan met je geveltuin: goed bezig! HIER download je een stappenplan van 2 pagina’s. Print ‘m uit en je bent helemaal ready om te gaan starten. Of kijk deze (LINK) instructievideo. Hierbij de verkorte versie:

 • 1.

  Breek open die stoep! Dat voelt in het begin wat rebels, maar doe je ding. Meestal lukt het wel met een goede schep, anders kun je een lange platte schroevendraaier proberen. Volgens de regels mag je geveltuin maximaal 45 cm uit je gevel zijn en moet je minimaal 1.80 meter stoep overhouden.

 • 2.

  Verplaats de halve tegels één tegel naar links/rechts om weer een rechte lijn te maken. Graaf de geveltuin een stuk af, zet de tegels verticaal in het zand en sla ze met een rubberhamer de grond in totdat ze op straatniveau zijn.

 • 3.

  Schep het zand tot een centimeter of 20 uit je geveltuin en vul deze met (liefst biologische) tuinaarde. De eerste 2 zakken kun je vermengen met wat zand, zodat de lagen een beetje vermengen. Bij een geveltuin van 45 cm vanuit je gevel kun je rekenen met 60 liter tuinaarde per strekkende meter geveltuin.

 • 4.

  Vul de geveltuin af met de tuinaarde en vervolgens kan je de (liefst biologische) plantjes er in plaatsen. Dompel ze eerst even onder in water, zodat ze voldoende nat de geveltuin in gaan.

 • 5.

  Mail ons een foto van het resultaat en je adres naar raymond@groenemorgen.org
  -> Dan kunnen we hem meetellen.

  Geef je geveltuin in het begin wat extra water, zodat je planten goed op kunnen starten. Na die opstartperiode is het zaak dat je een balans vindt, af en toe voelt of hij droog/nat is en naar het weer kijkt. Genieten maar!

JE LEGT HEM ZELF AAN

 

Wil je graag een geveltuin, maar heb je niet de financiële middelen om er één aan te leggen? In samenwerking met de gemeente Rotterdam (Rotterdams WeerWoord) mogen we elke maand 25 geveltuinen weggeven.

Let op: de geveltuin heeft uiteraard onderhoud, wekelijks water en een beetje liefde nodig.

Vul hieronder jouw gegevens in en wie weet maak jij kans op de geveltuin! Elke 14 en laatste dag van de maand maken we de winnaars bekend.

MAAK KANS OP EEN GEVELTUIN!

Joshua Pinto Ferreiro - process.jpg
 • Facebook
 • Instagram

Groenemorgen
Werkt aan de groene stad van morgen

Delftseplein 36, 3013 AA Rotterdam

goedemorgen@groenemorgen.org

Wil je niks missen van onze campagnes, events, ideëen & win-acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief :-)