top of page

Loop mee met de Rotterdamse lente aftrap!

Het NK Tegelwippen is terug in Rotterdam! Vorig jaar zijn er maar liefst 135.000 tegels gewipt in de havenstad, een behoorlijk aantal, maar helaas was het niet genoeg om te winnen van Amsterdam. Dit jaar gaat Rotterdam voor de revanche! Op 21 maart gaat de vierde editie van het NK Tegelwippen van start, met maar liefst 130 deelnemende gemeentes. De gemeente Rotterdam gaat voor 150.000 tegels met de campagne ‘Alle straten groen’, en natuurlijk voor het winnen van de Gouden Tegel!


Wat gaan we doen?

We gaan vieren dat we weer naar buiten mogen, als een stel blije koeien in de wei! Op dinsdag 21 maart verwelkomen we je met een ontbijt en maken we daarna een stadswandeling. Op die dag is namelijk de aftrap van de 4e editie van het NK Tegelwippen. In 2020 wipten we 40.000 tegels, in 2021 119.000 en in 2022 135.000 tegels. Helaas was het de afgelopen 2 jaar niet genoeg om te winnen van Amsterdam, maar laten we dit jaar gaan voor de revanche!


Net als vorig jaar faciliteren we weer een ontbijt, dit keer mede mogelijk gemaakt door Rotterdam de boer op! een programma van Natuurmonumenten dat werkt aan meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd lokaal eten voor de stad én een goede boterham voor de boeren.


Wandel je mee?

Na het welkomstwoord door Niels de Zwarte (directeur bureau Stadsnatuur) maken we een wandeling van een uur. Hierna zijn we welkom om als één van de eerste Rotterdammers de expo Nationaal Park Rotterdam te bezoeken.


8:30-9:00 Inloop & ontbijt

9:00 hrs Openingswoord door Niels de Zwarte

9:05 hrs Aftrap Stadscampagne Nationaal Park Rotterdam door Marjolein Moeijes

9:10 hrs NK Tegelwippen agenda 2023

9:15 hrs Start wandeling

10:15 hrs Bezoek expositie


Deelname is gratis, graag via > MELD JE HIER AAN VOOR DE KICK-OFF


Voel je vrij om hem door te sturen naar geïnteresseerden!


Het NK Tegelwippen In de afgelopen jaren hebben heel veel stoeptegels, klinkers en ‘onderhoudsarme’ tuinen plaats moeten maken voor groen. Onder het motto ‘Tegels eruit, groen erin’ werd tijdens het NK Tegelwippen in 2022 door 130 deelnemende gemeenten onderling gestreden om de eer én gewerkt aan een klimaatbestendige toekomst. Het NK Tegelwippen bewijst hiermee niet alleen een ludieke strijd te zijn, maar ook een initiatief met maatschappelijke waarde en langdurige impact. Iedereen die in Nederland tegels vervangt voor groen kan het aantal per gemeente aanmelden op www.nk-tegelwippen.nl.


Comentarios


bottom of page