top of page

Nieuwe plantenzaak in Rotterdam: Marvy Green!

Nieuwe plantenzaken, daar kun je er natuurlijk niet genoeg van hebben. Daarom zijn we ook erg blij met de nieuwste groene aanwinst in Rotterdam-Noord: Marvy Green. Drie jonge mensen runnen al een jaar een webshop en hebben onlangs hun fysieke deuren geopend. Hoog tijd voor een diepgravend interview!Hey, Marvy Green, vertel, wie zijn jullie?

Je kunt bij Marvy Green – afgeleid van ‘marvellous green’ – terecht om op een eenvoudige manier jouw omgeving groener te maken. Zo geven we bijvoorbeeld advies over het aanleggen van groendaken en bieden we tools aan om planten gemakkelijk te onderhouden. Het lang mee laten gaan van planten vinden we belangrijk. We vinden éénjarige, zwakke of moeilijke planten die snel in de groencontainer belanden niet duurzaam. De selectie buitenplanten die we aanbieden hebben we zorgvuldig samengesteld op winterhardheid en op dat ze groen blijven in de winter. We zien liever dat mensen groen uitbreiden dan vervangen! We richten ons met name op de kleine tuin en het balkon. De gevulde balkonbak is een goed voorbeeld waar groen en gemak bij elkaar wordt gebracht. Je

kunt de bakken zelf samenstellen en aan huis laten bezorgen.

Samen met Winfried hebben we de website (marvygreen.com) gelanceerd in april 2020. We zijn begonnen met het versturen van binnenplanten en hebben langzaam ons assortiment uitgebreid met producten om biodiversiteit te stimuleren. Denk hierbij aan insectenhotels, nestkasten en voederhuisjes. Daarnaast ook hulpmiddelen om het onderhoud te vergemakkelijken, zoals irrigatiesystemen die

zonder kraan of stopcontact kunnen werken.

In de herfst is Brian bij ons team aangesloten en sindsdien werken we met zijn drieën aan onze missie; jou als individu het verschil laten maken door op een gemakkelijke manier aan een meer leefbare omgeving bij te dragen. We zijn er voor mensen met een groen hart, maar grijze vingers.

Waarom zijn jullie met Marvy Green begonnen?

Rotterdam is een prachtige en vooruitstrevende stad, maar is in onze optiek te versteend. Dit zie je op sommige plekken duidelijk op straatniveau, maar ook zeker op hogere niveaus – zoals op balkons en platte daken – is nog veel potentie voor groen. Waarom kan een stad er niet tegelijkertijd uit zien als een bos? Deze stad heeft zelfs de grootste aantal vierkante meters plat dak en het is zonde dat dit nog veelal onbenut is gebleven. In onze ideale wereld zijn steden en natuur meer in balans. Door de drempel voor vergroening te verlagen en ook individuen te laten inzien dat je ‘in je eentje’ ook een groot verschil kan maken hopen we dat natuur en steen steeds meer op één lijn komen te liggen. Onze ambitie is om niet alleen in

Rotterdam actief te zijn, maar in alle grote steden waarbij dit nodig is.
Hot news! Jullie openen een winkel. Spannend in deze tijd. Waarom kiezen jullie daarvoor?

Ja, dat klopt! Sinds eind april hebben we voorzichtig onze deuren geopend op Zwaanshals. Na een aantal weken klussen zijn we er nu helemaal klaar voor! Eigenlijk was vanaf het eerste moment al het plan dat we na een jaar een fysieke winkel zouden openen. Een winkel moet de drempel verlagen om met groen bezig te zijn, daarover te kunnen praten en vragen over te stellen. De hele Corona situatie maakt het inderdaad niet makkelijker en een tikkeltje spannender, maar het heeft ons er niet van weerhouden om een jaar na de lancering van de website tóch een fysieke plek te realiseren.

Wat zijn jullie plannen met de winkel?

We zien onze winkel als een ‘experience store’. We willen hier juist waarde toevoegen door met mensen in gesprek te kunnen gaan en zorgen dat groene enthousiastelingen elkaar hier kunnen ontmoeten. Het aanschaffen van een groendak is voor velen een flinke investering, dan is het toch prettig als je van tevoren eerst het sedum kunt zien en voelen en informatie te krijgen om een goede overweging te kunnen maken?

De winkel heeft een leuke achtertuin – een soort hidden gem – waar je buitenplanten kunt uitzoeken voor jouw kant-en-klare balkonbak. Deze vullen we ter plekke en kan daarna thuis meteen aan de reling. Heb je nog een oude bak liggen? Geen probleem, die vullen we ook met liefde met nieuwe planten.


Van welk product zijn jullie superfan en waarom?

Dat is zonder twijfel de Blumat Classic. Blumat is een irrigatiesysteem dat ‘volautomatisch’ werkt op basis van de krachten van de natuur. Het is een keramiek kegeltje die je bij de wortels van de plant in de pot stopt. Doordat de wortels van de plant onderdruk creëren in de aarde wanneer de plant dorst heeft, wordt er water via het kegeltje uit een waterreservoir getrokken. De plant zorgt er op die manier zelf voor dat de juiste hoeveelheid water wordt gegeven. Superfijn wanneer je veel verschillende planten hebt die allemaal een andere gebruiksaanwijzing hebben (óf als je een tijdje weg van huis bent).

Wat is een project of samenwerking waar jullie van dromen?

We zouden graag met project- en gebiedsontwikkelaars samenwerken om grootschalig groen toe te voegen aan bouwprojecten. In de architectuur van deze projecten wordt al steeds vaker ‘natuurinclusief gebouwd’, maar lang niet altijd wordt hierbij rekening gehouden met groen op woning/adresniveau. Daar zouden we graag bij helpen!

Wat is jullie duurzame tip voor onze lezers? De houdbaarheid van een buitenplant is mede afhankelijk van de ruimte die je de plant geeft om te groeien. Wanneer je geen grond/tuin hebt, en je dus afhankelijk bent van planten in potten of balkonbakken, houd er dan rekening mee dat planten eigenlijk minstens net zoveel ruimte onder de grond als boven de grond nodig hebben om te groeien. Zo voelt het waarschijnlijk aantrekkelijk om een kleine bak te kopen in verband met de prijs, of om veel plantjes bij elkaar te stoppen in één bak, maar dit zal niet de groei en de duurzaamheid bevorderen. Dankjewel! Succes met jullie nieuwe shop en toekomstplannen! Website https://marvygreen.com Instagram: https://www.instagram.com/marvygreen/ De Marvy Green Shop vind je in het Oude Noorden (Zwaanshals 269b) en is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Comments


bottom of page