top of page

Nieuw record langste geveltuin van NL: 200 meter!Op zaterdag 26 september hebben 50 enthousiaste Rotterdammers het Nederlands record van langste geveltuin verbroken. Deze 200 meter lange geveltuin is aangelegd bij appartementencomplex de Peperklip in Rotterdam-zuid. De actie was de feestelijke afsluiting van de 1000 geveltuinen campagne.

Het vorige record was een geveltuin van 142 meter die 3 maanden geleden is aangelegd in Rotterdam-West, eveneens geïnitieerd door Groenemorgen. Deze recordpoging was zo’n top dag, die vroeg om een vervolg. Je eigen record verbreken? Is dat niet een beetje raar? Nee, vinden wij. Als het gaat om vergroening kan je niet ambitieus genoeg zijn. De Peperklip vergroent Het bijna 500 meter lange woongebouw is één van de langste gebouwen van NL. In de lente van 2020 is reeds het grootste groene dak van NL geopend op de Peperklip, het binnenterrein wordt binnenkort vergroend en voor de buitenruimte liggen ook vergroeningsplannen op de plank. Het plan voor de nieuwe geveltuin sloot hier mooi op aan.

Beheer & Onderhoud

De 200 meter lange geveltuin is gevuld met zo’n 800 planten die een goed effect hebben op de lokale biodiversiteit. Voor het beheer en onderhoud zal worden samengewerkt met het tegenover gelegen Rotterdamse Munt, een stadskruidentuin met educatie-functie en sterke binding met de wijk. Het onderhoud wordt gedaan met bewoners uit en omwonenden van de Peperklip.

De Peperklip geveltuin is ondersteund door Rotterdams Weerwoord, Gemeente Rotterdam (Rotterdam gaat voor groen) en Waterschap Hollandse Delta. Geveltuinen fleuren niet alleen je de straat op, ze koelen je woning af, vangen regenwater op en zijn goed voor de biodiversiteit van de stad. De campagne is op 30 september geëindigd op 959 nieuwe geveltuinen.


bottom of page