_EMR7768_1.jpg

Wat

festival

Waar

Heemraadsplein, Rotterdam

Partners

Kornuit, Veganific,
Professor Grunschnabel

Mals Vegan Festival

Vegan eten voor konijnen? Dacht 't niet! In 2018 en 2019 organiseerden Groenemorgen en partners het MALS vegan food & music festival, een vegan foodtruck festival mét cultureel programma.

 

Naast de foodtrucks was er ook een vegan markt, workshops, live muziek & we organiseerden een vegan burger contest. Zo lieten we zien dat veganistisch eten uitstekend samen kan gaan met een aansprekend cultureel programma.

Food

Er waren op beide edities rond de 30 foodtrucks, met onder andere Just Like Your Mom, Gare du Nord, Honkies vegan sushi, Tante Tofu en Dutch Vegan Bakery.

Shopping

Al dat eten maakt natuurlijk shopperig, daarom hadden we de leukste vegan ondernemers uitgenodigd om in Rotterdam te komen staan.

 

Het was een toffe mix van vintage, vegan verzorgingsproducten, kleding, gebruiksvoorwerpen & goede doelen. 

Cultureel programma

Vegan eten is leuk, maar je moet er wel wat vermaak bij hebben. Vrijdag nodigden we de Kaapverdiaanse gemeenschap uit: er is nog nooit zoveel gedanst op een vegan festival!

 

Zaterdag gingen we meer de diepte in, met wildpluk wandelingen, lezingen over plastic pollution en een workshop van de Verborgen Impact en er werd vegan gespeeddate (in samenwerking met Veganific).

Op zondag hadden we een bijzonder programma-onderdeel. The Dedicated Thousand kwam vegan tattoos zetten. Binnen no-time zat de agenda vol en zijn er 15 bezoekers op de tattoo tafel gaan liggen.

IN DE MEDIA

Vegan Burger Contest

In samenwerking met de Buik van Rotterdam organiseerden we de eerste vegan burger contest van Rotterdam.

 

Er waren twee categorieën:
1) Home-made patty

2) Beyond patty

 

De deelnemers moesten in een kwartier vier dezelfde burgers bereiden. Op het festivalterrein van MALS waren hiervoor buitenkeukens ingericht met een houtskool grill, frituur, fornuis en grote werkbladen

Het publiek en de jury keken de deelnemers van dichtbij op de vingers. Er waren drie rondes, twee met homemade pattys en een met de Beyond pattys. Na afloop proefden de vier juryleden als eerste een kwart burger, van de overige drie burgers kon het publiek, dat in groten getale was op komen draven, proeven. Zo konden de bezoekers van MALS zelf vaststellen wat de kwaliteit van de vegan burgers in Rotterdam is. 

De winnaars zijn Jack Bean en Hudson geworden.

ANDERE PROJECTEN

  • Facebook
  • Instagram

Groenemorgen
Werkt aan de groene stad van morgen

Delftseplein 36, 3013 AA Rotterdam

goedemorgen@groenemorgen.org

Wil je niks missen van onze campagnes, events, ideëen & win-acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief :-)