top of page

Dromen van de stad als een groot eetbaar park!

straatapo-logo_whiteoproze.png

Het doel?

Elke Straat
een Apotheek

Straat Apotheken zijn openbare plekken in de stad waar we samen voedsel groeien en oogsten.  De (veelal inheemse) gewassen die er groeien zijn eetbaar, gezond en hebben in sommige combinaties een medicinale werking. Niet per se spiritueel, maar gewoon groente, fruit en kruiden - dat zit boordevol vitaminen en kan daarom gerust een preventief medicijn genoemd worden.

 

Daarnaast hebben sommige voedsel en kruiden combinaties een bepaalde werking op je gezondheid. Recepten zoals oma (en dokter) die vroeger voor schreef. Alsof je eigen voedsel verbouwen in de stad op zich nog niet cool genoeg is!

drake_meme2.jpg

Voor een gezonde buurt!

planttt.gif

Niets leuker dan je eigen voedsel verbouwen met je buren

bee.jpg

Het is een stukje natuur: goed voor de bijen en insecten

Raindrops on Leaf

Het vangt regenwater op en koelt je huis & straat af

Home Grown Vegetables

Je maakt weer een connectie met je eten

Joshua Pinto Ferreiro - process.jpg

De geveltuin geeft een boost aan de gezondheid & sociale contact in de straat

Kortom: genoeg redenen om een stad vol straat apotheken te creëren. Dus, kom in actie, en help mee om Rotterdam gezonder te maken!

1. eerste paysage-nourricier-potagers-ge
straatapo-logomark.png
literallynobody-meme.jpg

Het lijkt misschien een gekke droom...

… maar in onze zoektocht stuiten we op het pionierende Nantes! Omdat steeds meer inwoners van de Franse stad in precaire situaties belandden, besloot de gemeente aldaar om vijftig moestuinen of “paysages nourriciers” aan te leggen. Veelal groene plekken met gras of bloemetjes werden omgebouwd tot voedselvoorzienende plek en het eten wordt beschikbaar gesteld aan de inwoners die het het hardst nodig hebben. Het is geweldig

Ron Finley, de OG van de stads moestuinen

Finley veranderde LA binnen 10 jaar in een veel groenere, voedselrijkere stad. “We hebben het in Los Angeles voor elkaar gekregen en we kunnen dit over de hele wereld doen. Een tuin kan iemands leven veranderen en de vernieling van een gemeenschap tegen gaan,” zo legde hij in 2015 al uit in de documentaire Can you dig this? 

giphy2.gif

De Straat Apotheek is een initiatief van ons collectief Dus Wat Gaan Wij Doen. We werken samen met onze matties van Impact Express, Noorderwind en BUIT

bottom of page