top of page
vrijheids_header.jpg

Wat

campagne

Waar

Rotterdam

Partners

Gemeente Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht
Popunie
G. Ph. Verhagen-Stichting

Vrijheidssoep Rotterdam

tumblr_n4gwpdCwAw1rdutw3o1_400.gif

Juist nu het samenleven zo beperkt is gaan we toch iets bijzonders maken van Bevrijdingsdag 2021.

 

Daarom eten we op 5 mei samen, aan duizenden tafels in Rotterdam en heel Nederland, dezelfde maaltijd: de Vrijheidssoep. Zo blijven we verbonden met elkaar en onze geweldige stad!

Doe jij dit jaar ook (weer) mee?

Normaal gesproken vieren we op 5 mei met het hele land de vrijheid. Op pleinen en in parken, op podia en straten komen we samen voor het Bevrijdingsfestival en de Vrijheidsmaaltijden.

 

We vieren dat we op die dag zijn bevrijd van de Duitse bezetting en we staan stil bij wat vrijheid voor elke Rotterdammer betekent. Het is een dag voor ontmoeting, verbinding en het zorgen voor elkaar. In tijden van corona is dit nog relevanter. 

soep1.jpg
soep3.jpg
dd1862_1ee6b23981b24700bd6126bb361161b5~

Sterker door soep

Samen – aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad, eten we op 5 mei dezelfde maaltijd. Daarvoor maken we het meest nederige, hartverwarmende en pretentieloze gerecht in eenieders kookboek: soep.

 

Chef en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de Vrijheidssoep van 2021. Elf steden eten op 5 mei deze vegan soep. Het etiket van het soepblik is vormgegeven door kunstenaar Piet Parra.

soep11.jpg
soep8.jpg
soep5.jpg
soep14.jpg
soep2.jpg
soep6.jpg

“Vind dit initiatief zo leuk. Voel me toch, in al mijn alleen zijn op dit ogenblik, verbonden met de stad die ik als 15-jarige gebombardeerd zag worden. Dank jullie wel.”  

 

- deelnemer Vrijheidssoep 2020

heart.gif
soep12.jpg

Bestel je soep

Je hebt een soepblik al voor €5,-. Voor elk blik dat jij koopt, doneren wij een blik aan een kwetsbare Rotterdammer. Samen met zorg & welzijnsorganisaties zorgen we ervoor dat die blikken soep op de juiste plekken terecht komen. Bestellen kan per 1 april of pre-order direct.  

Let op! We bezorgen alleen in de gemeente Rotterdam. 

Piet-Parra-Blik-campagnebeeld-staand.png

IN DE MEDIA

ANDERE PROJECTEN

bottom of page