top of page

MANIFEST VOOR ANDERS ONLINE SHOPPEN

Wij, doorgedraaide millennials en idealistische burgers, dromen van een meer tevreden mensheid en een divers economisch landschap.

WIJ CONSTATEREN DAT…

 • Online shoppen de afgelopen jaren extreem is gegroeid. December 2020 was door de omstandigheden het absolute hoogtepunt in online verkopen.
   

 • Welvaart steeds oneerlijker verdeeld is. De grote webwinkels groeien eindeloos door. De wet van de - voor concurrenten onbereikbare - voorsprong. Jeff Bezos van Amazon heeft een vermogen van 200 miljard dollar. Dit is niet normaal, dit moet stoppen.
   

 • Door niet bij de lokale ondernemer te shoppen geld juist wordt onttrokken uit de economie. Door lokaal je geld te besteden zorg je ervoor dat dat geld weer in de gemeenschap terug komt.
   

 • Online shoppen makkelijk is, maar ook frustrerend. Hoe maak je een bevredigende keuze uit 600 rode jurkjes én hoe vaak kreeg je iets thuisgestuurd dat toch anders aanvoelde/eruitzag dan verwacht. Maar het uit luiheid toch maar in gebruik neemt. Zonde geld, zonde van het ritje van de posterijen en zonde van de grondstoffen.
   

 • Retourpakketjes in (te) veel gevallen worden vernietigd. Zie de documentaire ‘Op volle retouren’
   

 • De enorme distributiecentra die nodig zijn voor onze online koopjesdrang geen welkome toevoeging zijn op het landschap.

 • De race naar de bodem (w.b. prijs en kwaliteit) door internetverkoop tot het uiterste wordt gedreven. Online prijsvergelijken is een zegen voor de Hollandse koopjesjager, maar een vloek voor producenten en de ecologische voetafdruk op de aarde. Om mee te kunnen worden verkopers gedwongen om hun waren tegen de laagste prijs aan te bieden, waardoor consumenten een irreëel beeld krijgen van de echte prijs en zich suf kopen (want ’het is toch zo lekker goedkoop’).
   

 • Men graag en veel klaagt over het verdwijnen van de leuke winkeltjes in de straat en wijk. Logisch. Een leuk praatje, persoonlijke service en de stoep wordt geveegd als het glad is. Zalando veegt de stoep niet aan. Nooit.
   

 • Er geen gelijkwaardig speelveld is tussen online en offline shops. Online is het assortiment oneindig veel groter en de marketing machine een factor 100 geraffineerder. Als we niet oppassen is er dadelijk geen offline winkel meer over.

  En nog een toegift...

 • Pak die grijze blokkendozen (distributiecentra) alstublieft in met een lading klimplanten. Dat kost bijna niks en zou een hele hoop schelen. Wij van Groenemorgen komen graag langs om u op weg te helpen.

  Doe je mee?
  Onderteken dan deze petitie & deel 'm!

DAAROM PLEITEN WIJ VOOR…

 • Een meer gebalanceerde verdeling van welvaart en uitgaven. Verdeel je aankopen over meerdere (kleine) bedrijven in plaats van je bestelling steeds bij de grote bedrijven te plaatsen. Zoals je wellicht wel eens hebt gezien: Every time you purchase from a small business, someone does a happy dance.
   

 • Doe je mee? Onderteken dan dit manifest, deel het met je fans en verdeel je uitgaven over kleine ondernemers!

JA, IK DOE MEE!

Wil je deze toffe tas ontvangen?

Deze mooie tas is gemaakt van 100% bio katoen, gedrukt in Utrecht en ontworpen met liefde. 
Bestel 'm voor € en draag jouw liefde voor local shops actief uit!

PRE-ORDER HIER!
pull en bear model met bagga.jpg
bottom of page