top of page
IMG_20210727_125822-2.jpg

Dé nieuwe OASE 
in Schiehaven 
15

Langs de Rotterdamse Maas, op 10 minuten fietsen van het centrum, starten we de duurzaam-sociale broedplaats en event space OASE. Een plek waar verbinding, creativiteit en weerbaarheid centraal staan. Een plek waar idealistische ideeën, door middel van kruisbestuiving, uit kunnen groeien tot projecten, campagnes en evenementen.

IMG_20210905_164813_1-2.jpg

OASE wordt voor tenminste 10 jaar een verbonden, inspirerende multifunctionele broedplaats voor Rotterdammers en door Rotterdammers, waar we werken aan verschillende maatschappelijke opgaven om samen te komen tot systeemverandering. De thema’s die centraal staan zijn klimaat, milieu, lokaal & vega(n) food, hergebruik, diversiteit, natuur en sociale verbinding. We zien dit niet als losse thema’s, maar kiezen bewust voor een holistische aanpak. We moeten de wereld gaan zien zoals de astronauten hem zagen: als een verbonden systeem. Dus wordt OASE niet enkel een ecologische hub, maar ook een culturele, sociale en gezonde. We zorgen voor een divers ecosysteem aan huurders (c.q. programmamakers) om te komen tot kruisbestuiving. Samen laat je plannen groeien en kom je verder.

Demonstratie door RUSH world tijdens Motel Mozaique 2021
IMG_20210904_144434-2.jpg
Ligconcert door Handpan studio - Motel Mozaique september 2021
oase-circle.png
oase_indebuurt.png

"Het idee: dingen die jij in huis hebt, maar niet meer gebruikt, kun je hier neerzetten voor je stadsgenoten. Zo maak je iemand anders weer blij, en hoeven we allemaal minder nieuwe spullen te kopen. Lekker duurzaam!"

Over ons

Creatief bureau Groenemorgen wordt gerund door Berend van Zanten (1991) en Raymond Landegent (1986). Twee Rotterdamse ondernemers/organisatoren die sinds 2017 samenwerken aan projecten/evenementen die één ding gemeen hebben: een stevig portie idealisme verpakt in een aantrekkelijk jasje.

Zo is Groenemorgen onder andere organisator van het leukste food festival van Nederland: MALS Vegan Festival. Want vegan eten kan superlekker zijn, maar op een festival met muziek en culturele programmering smaakt het nog net wat lekkerder. Zo maak je een duurzame oplossing (vegan eten) voor een groter publiek aantrekkelijk.

_EMR7768_1.jpg
groenemorgen rotterdam guus bok geveltuinen kralingen tegelwippen.jpg
Ad-artikel.jpg

Daarnaast werken we al jaren als evenementen organisator en programma makers. Onder andere voor BlueCity, de circulaire voorbeeldstad in het voormalige Tropicana zwembad in Rotterdam. Hier programmeren we PechaKucha, Plastic Dieet en zijn we de initiatiefnemer van het kledingruil concept CHANGEZ. Want kledingruilen is leuk en broodnodig, en als je dat dan doet met een DJ en inspirerende talks door vernieuwende mode-ondernemers, is het nóg leuker. Berend is één van de initiatiefnemers van zomerfestival DÂK. Alsof dat allemaal nog niet leuk genoeg is, bereikten we in 2020 een plaats in de Trouw Duurzame 100 met de 1000 Geveltuinen campagne en zijn we de mede-initiatiefnemers van het succesvolle NK Tegelwippen.

oase-circle.png
Awearness kollektif-2005.jpg

Naast ons werk, zijn we ook de initiatiefnemers achter twee belangrijke Facebook communities. Gratis Ophalen in Rotterdam (28.000 leden) is een super actieve community en erg belangrijk omdat we geloven in hergebruik. Weggooien is zonde en er is bijna altijd wel iemand te vinden voor jouw afgedankte broodrooster, schilderij of tas met kleding. Dagelijks wisselen dan ook zo’n 50 producten van eigenaar in Rotterdam.

Ook zijn we oprichter/beheerder van het Plantenasiel Rotterdam. De meest positieve groep van Nederland! Elke dag wisselen de bijna 13.000 leden stekjes, planten en tips uit.

 

Al deze concepten en evenementen hebben we in 2019 al eens samengebracht in pop-up warenhuis OASE in Rotterdam-centrum. Hier runden we een vegan koffie- en lunchbar, een duurzame cadeaushop en boden we plaats aan de eerste SwapShop010. Eén van de eerste full-time kledingruilwinkels van Nederland. Van groot belang was bovenal dat we mensen en ideeën samenbrachten en elkaar inspireerden. Samen met onze bezoekers experimenteerden en leerden we volop. En dat smaakte naar meer.

 

Daarom openen we OASE 2.0, een culturele hotspot met een focus op wereldverbetering.

oase-circle.png

De plek

Een industriële loods van 2500 vierkante meter, grenzend aan de rivier de Maas, waarbij het vele glas zorgt voor een prachtige lichtinval. Op nog geen 10 minuten fietsen van Rotterdam-centrum, op steenworp afstand van allerlei creatieve bedrijven. Hoezo heeft dit 3 jaar leeg gestaan vraag je je af?

In deze voormalige scheepswerf De Delft, aan de Rotterdamse Schiehaven, start PlaceBased per september 2021 de nieuwe creatieve broedplaats De Hallen met een oppervlakte van zo’n 2.500 m2. Tot 2018 werd hier nog hard gewerkt aan een replica van VOC schip De Delft. De afgelopen 3 jaar heeft het gebouw leeg gestaan en is nu klaar om wakker te worden gekust.

Foto Erwin Heyl-2.jpg
1 buiten (2)-2.jpg

In de loods van 2.500 vierkante meter worden verschillende bedrijven en instellingen ondergebracht, onder andere RUSH world (Rotterdam Urban Sports Hub), de MBO Theaterschool en dus duurzaam-sociale event space OASE gaan zich hier vestigen.

Bij OASE
kun je vanaf nu
terecht
voor:

  • Zakelijke & culturele events (tot 200 pers.)

  • Duurzaam team-uitje (tot 100 pers.)

  • Plantenasiel XXL (elke vrijdag 15-18 uur)

  • Culturele programmering

  • Een reis voor lichaam & geest 

  • (Lig)Concerten

  • Lokaal & sociaal eten & drinken (coming soon)

  • Het ontmoeten van je buren

  • Hutten bouwen (coming soon)

  • Je groene idee laten uitgroeien!

giphy2.gif

De nieuwe OASE is
een initiatief van Groenemorgen.

bottom of page