top of page

Droomhuis gevonden!

Geen @droomhuisgezocht maar Droomhuis gevonden dus! Ik ben in een ecologische woongemeenschap in Nijmegen en ontmoet daar Heleen. Een gepensioneerde beeldhouwster, antroposofisch fysio-therapeut en algehele levenskunstenares. Ze woont in een zelf ontworpen rond huis vertelt ze me. Mijn interesse was gewekt en ik heb haar gevraagd of ik een kijkje mocht komen nemen. En dat mocht...

Heleen is de 70 inmiddels gepasseerd, maar heeft nog genoeg creatiekracht in zich. Toen ze 10 jaar geleden haar eigen huis mocht ontwerpen, heeft ze de architect dan ook gevraagd een ontwerp te maken op basis van een yurt. Hier woonde ze destijds een aantal jaren met veel plezier in en wilde niks anders meer dan in een rond huis wonen. Het plafond moest alleen ietsje hoger om de voordeur Bouwbesluit-proof (min. 2.30 meter) te maken en het ronde ontwerp evolueerde op de tekentafel in een slakkenhuis ontwerp.


De boomstam in het midden heeft Heleen zelf uitgekozen en is een beuk die in Nijmegen heeft geleefd.

Check die inventieve plank die boven het keukenblad aan het plafond hangt.


Een marmeren beeld welke herinnert aan Heleen's beeldhouw carrière.

Voor de oplettende kijker: de deur is ook gekopieerd vanuit het traditionele Mongoolse ontwerp, wel ietsje hoger moest (minimaal 2.30 meter) 'ie worden.

Met dank aan Heleen voor de mooie ontmoeting.

Comments


bottom of page